Lifestyle

Så kommer du igång med Philips Hue

Det har aldrig varit enklare att koppla upp sitt hem, och ett smidigt första steg är Hue-lampor från Philips. Vi går igenom hur systemet fungerar – och hur du får lamporna att reagera på musik och datorspel.

Med Philips Hue kan du enkelt ta kontroll över ljuset ditt hem och sätta stämningen i jul. Styr färger, sätt scheman och styr med rösten. Varför inte klä granen i Philips Hue-slingor och ändra färg utifrån tidpunkt och aktivitet? Eller få julstjärnan att växla färger och stänga av sig automatiskt när du inte är hemma.

I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta för att maxa julfirandet med schyst belysning.

Vad är Philips Hue?

Kortfattat kan man beskriva Philips Hue som ett anpassningsbart belysningssystem och som ger dig möjlighet att kontroller vilka lampor i ditt hem som ska tändas eller släckas – och vid vilket tillfälle detta ska ske. Alla kommandon skickas trådlöst via wifi och du kan dämpa ljuset, använda timer, byta färg och gruppera olika lampor till ett och samma kluster. Allt givetvis beroende på vilka produkter du valt.

Det finns en uppsjö av olika alternativ att välja mellan. Philips Hue har lampmodeller med de flesta fattningar så du behöver alltså inte byta ut armaturerna i hemmet – det räcker med själva lamporna. Philips erbjuder även kompletta uppsättningar, däribland kökslampor och skenor med spotlights.

I den här guiden går vi igenom allt från hur du kommer igång med dina lampor till mer avancerade funktioner – och tipsar om tillbehören som gör Philips Hue ännu lite roligare.

Vad behöver jag?

Det enda som behöver finnas i ditt hem är egentligen ett nätverk. Bryggan ansluts med kabel till din router och lamporna installeras sedan var och en för sig i appen, som är mycket användarvänlig och visar dig steg-för-steg vad du ska göra. Sedan är det bara att prova sig fram och gruppera lamporna efter tycke, smak och behov.

Philips Hue Start-kit

Start-kitet för Philips Hue finns i flera olika varianter och prisklasser. Det första du behöver bestämma är om du ska satsa på de vita lamporna (Hue White), de som kan visa nyanser av vitt (Hue White Ambiance) eller de lite dyrare lamporna som klarar av att visa upp till 16 miljoner färgkombinationer (Hue White and Color Ambiance). Att kunna lysa upp köket i rosa-lila är förmodligen inte något som du lär finna särskilt nödvändigt, men ha i åtanke att många av de mer avancerade funktionerna enbart fungerar tillsammans med Hue White and Color Ambiance. Oavsett vilka du väljer är samtliga modeller dimbara.

Med startpaketet får du lampor (finns startpaket med olika varianter), en dimmerknapp (mer om den längre ned) och en brygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *